Ortak sınavlarda konu dağılım tabloları yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci dönemin ikinci ortak yazılı sınavlarına yönelik konu soru dağılım tabloları yayımlandı. MEB tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ortak yazılı..

Ortak sınavlarda konu dağılım tabloları yayımlandı
Yayınlanma: Güncelleme: 156 views

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci dönemin ikinci ortak yazılı sınavlarına yönelik konu soru dağılım tabloları yayımlandı.

MEB tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ortak yazılı sınavları 1-2 Kasım tarihlerinde 7’nci sınıf öğrencileri için matematik, 10’uncu sınıflar için ise coğrafya derslerinden yapılmıştı. İkinci ortak yazılı sınavlar ülke genelinde 26-27 Aralık tarihlerinde düzenlenecek. Sınavlarda, 6’ncı sınıf öğrencileri matematik ve Türkçe, 9’uncu sınıf öğrencileri Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinden sorumlu olacak. Bu kapsamda 6’ncı sınıf öğrencilerine Türkçe ve matematik derslerinden 16, 9’uncu sınıf öğrencilerine ise Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinden 20 adet çoktan seçmeli soru sorulacak. MEB, öğrencilerin sınavlara daha bilinçli hazırlanması için kazanımlardan kaç soru sorulacağını gösteren konu soru dağılım tablolarını hazırladı. Yayımlanan tablolara MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

6. sınıf Türkçe dersi (Anka Kuşu Yayınları) konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

6. sınıf Türkçe dersi (MEB Yayınları) konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

6. sınıf Matematik dersi konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

9. sınıf Türk Dili Ve Edebiyatı dersi konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

9. sınıf Matematik dersi konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.