*Şiddet, öğretmenleri tehdide devam ediyor*

Eğitim BİR-SEN genel başkanı Ali YALÇIN; Daha dün hamile bir öğretmenizin kendisinin ve doğmamış bebeğinin canına kastedilmesinin şokunu atlatamadan bugün Adana’da yine bir öğretmenimizin kendileri de kamu görevlisi olan polisler..

*Şiddet, öğretmenleri tehdide devam ediyor*
Yayınlanma: Güncelleme: 369 views

Eğitim BİR-SEN genel başkanı Ali YALÇIN;

Daha dün hamile bir öğretmenizin kendisinin ve doğmamış bebeğinin canına kastedilmesinin şokunu atlatamadan bugün Adana’da yine bir öğretmenimizin kendileri de kamu görevlisi olan polisler tarafından darbedildiğini, iç kanama şüphesiyle gece hastaneye sevkedildiğini öğrendik. İçişleri Bakanlığı bu hadisede kusuru bulunan görevliler hakkında gereğini yapmalıdır. Öğretmenlerin yaşamını tehdit eden ve her geçen gün artarak devam eden şiddet olayları ile ilgili eğitimciler, sahipsizlik duygusuna, korkuya kapılmışlar; mesleklerini ifa edemez hale getirilmişlerdir. Öğretmenleri huzursuz eden darp ve yaralama hadiseleri sadece eğitimcilerin değil, başta siyasi irade ve kamu işvereni olmakla birlikte bütün toplumun ortak sorunudur. Yetkililerin, şiddetin faillerinin cesaretini kıracak bir kararlılığı ortaya koyarak, kamu hizmeti yürüten eğitimcileri koruyacak, faili caydıracak, adaleti tesis edecek yasal düzenlemelerin vakti gelip geçmektedir. Şiddete maruz kalan bütün öğretmenlerimize tekraren geçmiş olsun diyor ve Eğitim-Bir-Sen olarak öğretmenleri hedef alan saldırıları kınıyor; kamuoyunu sorumlu, yetkilileri ise duyarlı davranmaya davet ediyoruz.

|

|

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.